Event detail

Bezig met het laden van Events
  • Dit event is voorbij.

Clubrit Brussel Centrum

juli 10, 2022

Komende zondag neemt Wim jullie mee op sleeptouw richting Brussel.

Vertrek  : 10u – Bruinvis Hombeek

Langs landelijke wegen en de kanaalzone rijden we tot hartje Brussel.
We komen langs congres kolon van de onbekende soldaat, Warandepark , Koninklijk paleis (met fotostop), we rijden verder over de Zavel tot justitiepaleis (met even een stop om te genieten van het mooie uitzicht over Brussel)

Van daaruit rijden we door naar de benedenstad en de Marollen.
Tegen +/-11u komen we aan het Vossenplein waar we één uurtje tijd maken voor zij die eens over de antiekmarkt willen lopen of voor zij die een terrasje willen doen…

Vlooienmarkt op het Vossenplein

Wie Marollen zegt, denkt meteen aan het Vossenplein en de vlooienmarkt die er dagelijks plaatsvindt. De kans dat je er een vos ziet is klein. In het Nederlands dankt het plein zijn naam aan de aanpalende Vossenstraat, misschien wel het meest authentieke straatje van de Marollenwijk. De Franse benaming ‘Place du Jeu de Balle’ verwijst naar de balspelen die er plaatsvonden in de 19de eeuw. In 1873 verhuisde de ‘oude markt’ (letterlijk een markt voor verkoop van oude spullen) van het Anneessensplein naar het Vossenplein. Schroothandelaren, voddenrapers, 1968-ers en ruilers van diverse horizonten verdienden er hun brood onder alle weersomstandigheden. Deze traditie bestaat nog steeds. Op de vlooienmarkt wordt geen voedsel verkocht maar je vindt er allerlei snuisterijen, oude foto’s, vintage meubelstukken, tweedehandskledij en noem maar op. De sfeer is er uniek en uiterst gezellig. Het plein zelf is prachtig. Het herbergt een heringerichte brandweerkazerne en een van de mooiste zwembaden van Brussel. Rondom kan je terecht in tal van gezellige eettentjes en typisch Brusselse cafés.

Na een uurtje (rond 12u) rijden we door de Marollen, langs de Gorikshallen tot op Sint-Katelijneplein (12u15).

Hier maken we weer een anderhalf uurtje vrij om de innerlijke mens te versterken (alles is mogelijk : van oesters, garnaalkroketjes, tot een pita of spaghetti).

Rond 13u45 laten we hier onze Vespa’s achter en wandelen we even richting Beurs, Grote Markt en Beenhouwerstraat.

Tegen 16u vertrekken we terug om via Tour&Taxis, de kerk en het Paleis van Laken via Strombeek en Grimbergen terug richting Hombeek af te reizen (aankomst +/- 17u)

Enkel tips :

  • In Brussel zo gegroepeerd mogenlijk rijden.
  • Hou zeker rekening met de voorrang van rechts … wordt nogal frequent genomen.
  • Eventueel een goed motorslot om de Vespa’s even vast te leggen.

Tot zondag (hopelijk met zonnetje…)
Wim

Details

  • Date: juli 10, 2022